Veistä ei kateta thaimaalaiseen ruokapöytään.

Toki Suomessa voidaan joustaa…

Thairuoka on perusmakujen, suolaisen, makean, karvaan, tulisen ja happaman harmoniaa. Tasapainoisuus ja makujen harmonia ovat ruoassa ja sen valmistuksessa tärkeitä. Makujen toisiaan tasapainottavia liittoja rakentuu paitsi yksittäisissä ruoissa myös ruokalajien kesken. Ruokailija tuntee suussaan samalla kertaa monia makuja. Kokin tärkein taito on löytää balanssi eri makujen välille.

Kaikki ruokalajit tarjotaan samanaikaisesti eli thaiaterialla on tapana nauttia rinnatusten useita erilaisia ruokia: keittoa, salaattia, curryja, nopeasti paistettuja tai höyrytettyjä herkkupaloja. Aromaattisen jasmiiniriisin ohella lisäkkeenä käytetään usein nuudelia. Pöytään katetaan myös erilaisia kastikkeita makuja täydentämään. Vadit koristellaan värikkäiksi ja reheviksi taidokkailla hedelmä- ja vihanneskaiverruksilla.

Ruokalajit sijoitetaan pöydän keskelle ja kukin ruokailija nauttii ruokansa omasta kulhosta, omien mieltymystensä mukaan käyttäen ruokailuvälineenä lusikkaa sekä apuvälineenä haarukkaa. Veistä ei kateta thaimaalaiseen ruokapöytään.