Thairuoka tehdään yleensä liedellä, kaasuliekillä tai hiilloksella wokissa, pannulla tai höyrykeittimessä. Etenkin maaseudulla keittiö on avonainen kuisti, jossa on maapohja. Ruoka valmistetaan yleensä paistamalla tai höyryttämällä. Uuni ei kuulu thaimaalaisen keittiön varustukseen.

Ruoanvalmistus pohjaa huolellisiin esivalmisteluihin. Samaan ruokaan yhdistetään usein sekä lihaa että kalaa ja vihanneksia. Mausteiset ainekset jauhetaan maustesekoitukseksi tai tahnaksi ja pääruoka-aineet pilkotaan lusikalla syötävään, nopeasti kypsyvään kokoon. Nopea kypsentäminen varmistaa ruuan raikkauden ja rapsakkuuden.

Lihat, eri vihannekset ja maustetahnat lisätään pannulle kypsymisjärjestyksessä. Vihannesten ei koskaan anneta olla pannulla niin kauan, että niistä tulisi löysän pehmeitä. Vihannekset lisätään kypsymisjärjestyksessä, jotta ne säilyttävät värinsä ja makunsa.